පස් පන්ගුව



01)පස්තුරු - නුග, ඇසතු, බෝ, පුලිඟු, අට්ටික්කා

02)පස් ඇට - උඳු, මුන්, තල, තිරිඟු, වී

03)පස් ඇඹුල් - දෙහි, දොඩම්, නාරන්, ගස් නාරන්, ගොරකා

04)පස් කටු - ගොකටු, කටුවැල් බටු, එලබටු, කටුකරඩු, කරඹ

05)පස් කුළු - ඉඟුරු, ගම්මිරිස්, තිප්පිලි, අබ, වදකහ

06)පස් කොළ - නික, එරඬු, තොටිල, බෙලි, කුඹුරු

07)පස් හණ මුල් - වැටකේ, උක්, ඉළුක්, ඊතණ, රණනුග

08)පස් තෙල් - තල, මී, කොහොඹ, එරඬු, ගිතෙල්

09)පස් දුරු - සූදුරු, කළුදුරු, මහදුරු, සතකුප්ප

10)පස් පියුම් - ඇඹුල්, උපුල්, හෙළ පියුමා

11)පස් ලුණු - මුහුදු ලුණු, සුවය ලුණු, බළල් ලුණු, උද්දිශ ලුණු, සව්ද ලුණු

12)පස් වැල් - කහඹිලිය, පෝටා, කිරිබදු, මුරුවා, ඉරමුසු

13)පන්ච රක්නය - පබළු, පද්මරාග, මුතු

14)පන්ච වට්කා - ගජ තිප්පිලි, තිප්පිලි මුල්, වැල්මදට
15)පන්ච ගන්ධන - විෂ්ණු කාන්ති, තිප්පිලි මුල්

16)පන්ච කෂාය - හරන්කහ, ගුගුල්, කටුකිරිය

17)පස්ගෝරස - ගිතෙල්, වෙඬරු, මෝරු, කිරි, දීකිරි

18)පන්චාන්ග - මුල්,කොළ, පොතු, ගෙඩි, මල්

19)පන්ච සුගන්ධිකා - කපුරු, කුරුඳු, පුවක්, සාදික්කා, කිතුල්